Dölj eller visa menyn

Så här tillagar du vår rimmade julskinka

Har du köpt en rimmad skinka till jul? Här kommer Ulf Tillmans egna recept!

DU BEHÖVER:

  • rimmad skinka (ca 4 kg)
  • gul lök
  • lagerblad
  • mald nejlika
  • hela nejlikor
  • hela kryddpepparkorn

 

För griljering:

  • stark och söt senap
  • ströbröd
  • ägg

 

GÖR SÅ HÄR:

  • Sätt ugnen på 100 grader, räkna med 8-10 timmar i ugnen
  • Skölj hastigt av skinkan i kallt vatten, torka av
  • Lägg foliepapper i ett kryss på en ugnsplåt
  • Lägg på skinkan på ugnsplåten med svålen uppåt
  • Lägg på gul lök i tunna ringar
  • Lägg på 3-4 lagerblad, 6-8 kryddpepparkorn och mald nejlika
  • Knyt ihop foliepappret runt skinkan till ett tätt paket
  • Sätt plåten mitt i ugnen
  • Baka tills termometern visar 66˚C (tar 8-10 timmar för en 4 kg skinka)
  • Ta skinkan ur ugnen och låt den vila i folie tills den når 70˚C. Ta ur termometern
  • Öka värmen till 200˚C.
  • Ta loss foliepappret och skär försiktigt av svålen
  • Blanda ägg och senap. Pensla på
  • Täck med ströbröd
  • Sätt i hela nejlikor i mönster
  • Griljera tills skinkan fått lagom färg.


Smaklig måltid och God Jul, önskar vi på Andersson & Tillman!

Foto: Göran Ekeberg

december 1, 2016