Dölj eller visa menyn

FEM SKÄL ATT VÄLJA KÖTT OCH CHARK FRÅN ANDERSSON & TILLMAN

1. Du får produkter av högsta kvalitet

Det är skillnad på kött och kött. Kött från gårdar med bra foder, där djuren är friska och kan röra på sig får en högre kvalitet. Hög kvalitet innebär för oss en godare smak. Det hoppas vi att du också känner när du väljer mat från oss.

 

2. Du slipper onödiga tillsatser

En av Sveriges mest sålda falukorvar har tio ingredienser. Vår har fem – och alla är naturliga! Vi vill att du ska känna dig lugn när du läser våra ingrediensförteckningar. Och eftersom våra råvaror är av hög kvalitet så behöver vi inte fylla ut med färg, aromer och konsistensgivande medel. När du väljer produkter från oss vet du vad du får i dig helt enkelt.

 

3. Du bidrar till mindre utsläpp

Idag kan man köpa ekologiskt kött från Argentina. Det tycker vi rimmar illa. Vi vill nämligen göra så lite avtryck på miljön som möjligt och därför kommer allt vårt kött från gårdar inom en radie av 20 mil från Uppsala. Närproducerade produkter med hög kvalitet är grunden i vår verksamhet. Vi levererar direkt till butiker och restauranger i närområdet utan mellanhänder. Och att spara på miljön trots att efterfrågan på våra produkter växer – det ser vi som en utmaning!

 

4. Du bidrar till bättre djurhållning

Vi gillar inte långa transporter och lägger stor vikt på ett djurvänligt förhållningssätt vid uppfödning av våra slaktdjur. Vårt eget slakteri, Lövsta, står dessutom till förfogande för utbildning och forskning vid Sveriges lantbruksuniversitet som finns i Uppsala. Det betyder att vi hela tiden är under luppen. Men det har vi inte något emot – snarare tvärtom.

 

5. Du hjälper lokala producenter att överleva

Våra bönder är vårt levebröd och vi känner dem väl. Därför lägger vi stor vikt vid att de ska få ett bra utbyte mot det de levererar. Det bäddar för stabilitet och kvalitet. De uppländska bönderna är kända för sitt engagemang och bjuder gärna in konsumenter till sina gårdar. Har du besökt en gård än?

maj 2, 2015