Dölj eller visa menyn

Medaljregn över Andersson & Tillman i Chark-SM

 

50_50_korv_GULD_420x360I år fick vi med oss nio medaljer och en hedersutmärkelse hem från Chark-SM, charkuteribranschens egen kvalitetstävling. Sammanlagt blev det två guld, fem silver, två brons och ett hedersomnämnande för vår klimatanpassade korv 50/50.

Chark-SM är en branschtävling, där experter vartannat år rankar svenska charkuterier efter kvalitet. I årets tävlingar blev det flera medaljer till Andersson & Tillman, bland annat guldmedalj till både lammkorven och 50/50 Original.

50/50 Original fick dessutom en hedersutmärkelse från juryn som klimatanpassad produkt, eftersom den består av hälften morötter och gula ärtor för att skapa ett mindre klimatavtryck. Vi är väldigt stolta över att den fick pris både för det och en guldmedalj för att det är en riktigt god korv med bästa möjliga kvalitet.

Det var inte bara flera av våra korvar som fick pris i årets Chark-SM. Vi fick dessutom silvermedaljer för Rökt Lövstaskinka, Bacon, Kokt julskinka, Småländska isterband och Salsiccia Fänkål. Två mycket traditionella produkter fick också medalj – Pressylta och Blodpudding.

 

Så här skrev juryn om 50/50 Original:

”Att utveckla en produkt med guldkvalitet är en prestation i sig. Här har vi en guldkorv som också lyckats med utmaningen att göra en stor tjänst för klimatet. Svenska bas- råvaror med klimatsmarta val som morötter och gula ärtor gör skillnad för klotet. En korv i tiden!”

Alla  utmärkelser 2016:

  • Hedersomnämnande: 50/50 Original
  • Guldmedaljer: 50/50 Original, Lammkorv
  • Silvermedaljer: Rökt Lövstaskinka, Bacon, Kokt julskinka, Småländska isterband, Salsiccia Fänkål
  • Bronsmedaljer: Blodpudding, Pressylta

 

 

 

november 3, 2016